Известие

Collapse
No announcement yet.

километража ми..... 164 ТС

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• километража ми..... 164 ТС

Колеги ,стрелката на километража на моменти отказва да работи.Ако някой знае как може да се оправи, да казва,че много ме дразни бе майна
    Hее важно колко коня имаш под капака, а какво магаре си зад волана!!!!Alfa Romeo 164 ts 2000c 90г.

Майна и аз имам същия проблем, но в тоя студ не ми се занимава да ръчкам кабели.Проблема е или от буксата на датчика или някоя от тези който влизът в таблото.Най-много подозирам тази на датчика.
    Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
    Opel Astra J
    ex:
    Alfa Romeo 164 2.5TD
    Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
    Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

прецизна тупалка на подходящото място
      '93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
      '98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB

Comment

Първоначално публикувано от alf
        прецизна тупалка на подходящото място
        наиш колко тупаника е изяло таблото.... кат му вкарам един само подскача стрелката и пак пада.Или не ге прицелвам дообре или е много силно че чак стрелката подскача.
        Opel Astra J
        ex:
        Alfa Romeo 164 2.5TD
        Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

При мене километража не работи на студено
          Като загрее колата ама хубаво, и се оправя смисъл показва нещо ама дали е верно незнам Ама нали мърда та не ме дразни като спре напълно го почвам

Comment

Първоначално публикувано от umax
            При мене километража не работи на студено
            Като загрее колата ама хубаво, и се оправя смисъл показва нещо ама дали е верно незнам Ама нали мърда та не ме дразни като спре напълно го почвам
            Какво си тровите живота с този километраж
            Гледаш оборотите и си ОК Един датчик за налягане на маслото е милиони пъти по-важен от километража
            Вземете си 1 радар за кукерите и сте ОК
            sigpic

Comment

Абе радар имам, оборотомера го гледам хубаво ама като забие тая стрелка на колчето и ми ! Друго си е да гледаш 140-160-200 друго е 20....
              Opel Astra J
              ex:
              Alfa Romeo 164 2.5TD
              Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

каде е този датчик да го при мен пък като е студена колата работи добре,ако знам кое е точното място толкова тупалки ще отнесе ,че......
                Hее важно колко коня имаш под капака, а какво магаре си зад волана!!!!Alfa Romeo 164 ts 2000c 90г.

Comment

имате проблем с датчика на километража който е на скоростната кутия или е кабелен проблем там или червяка вътре е заминал
                  0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                  sigpic
                  Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                  Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Датчика се намира на диференциала до пръчката за маслото.Провери му буксата.Не спомена коя година е но предполагам че е от по-старичките и е със старата букса която пропуска влага и клеясва.Там е проблема не в таблото.
                    Opel Astra J
                    ex:
                    Alfa Romeo 164 2.5TD
                    Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Проблема не е само,че не работи скоростомера,но и не показва изминатите километри. Аз имах и двата проблема. Първия път смених таблото и се оправи. Втория път смених датчика на скоростната кутия и пак временно се управи. Сега пак се скапа. Значи не изключвайте и двата дефекта. Но наистина по-вероятно е да бугсата или датчика. За целта вдигнете и двете предни гуми и след смяната пробвайте дали работи докато още е вдигнат автомобила. Проблема е че в момента немога да намеря такъв датчик за да го сменя и да ви кажа какво е станало. Иначе в Вантотрейд цената му е около 100лв.

Comment

Проблема при прекъсващ километраж е че датчика играе свободно и губи маса.При работещ но не отчитащ правилно проблема е в моторчето на таблото.
                        Opel Astra J
                        ex:
                        Alfa Romeo 164 2.5TD
                        Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Working...
                        X